ابروهای ما یکی از مهمترین ارکان زیبایی صورتمان هستند و تاثیر زیادی بر جلوهی ظاهری ما دارند. ابروهای یک فرد از نظر زیبایی حتی از موهای سر هم مهمترند و این موضوع چند دلیل دارد. اول این که ابروها نسبت به موهای سر در منطقهی مهمتر و مرکزیتر صورت قرار گرفتهاند. دوم این که وظیفهی ابروها ایجاد قابی برای چشمهاست که مهمترین جزء صورت در زیبایی ظاهری هستند. آخرین نکته هم این است که کمپشتی و ریزش موهای ابرو برخلاف موهای سر، فرآیندی طبیعی نبوده و به همین جهت از دید خود و دیگران، از نظر زیباییشناختی قابل قبول نیست.
از دست دادن یا کم پشتی ابروها میتواند دلایل زیادی داشته باشد؛ برخی از آنها عبارتاند از:
بیماریهای تیروئیدی
بیماریهای عمومی یا سیستمیک
آلوپسی آرهتا
سوختگی
تاتو و هاشور ابرو
عفونت
کندن و برداشتن بیش از حد ابروها
اختلال در رشد ابروها به صورت مادرزادی
افرادی که به صورت ارثی و ژنتیکی مستعد از دست دادن ابروها یا کم پشت شدنشان هستند.
به هر حال دلیل کمپشتی و ریزش موهای ابروی شما هر کدام از موارد بالا که باشد، بهترین راه داشتن ابروهایی ضخیم، کاشت ابرو است. روشهایی مانند تاتو، هاشور، استفاده از مداد ابرو و سایر شیوههای مشابه میتوانند تا حدی ظاهر ابروی شما را بهبود بخشند، ولی در ایجاد ابروهای ضخیم و طبیعی ناتواناند. در تمام روشهای زیباسازی، طبیعی بودن نتایج برای همهی متقاضیان اهمیت دارد. موضوعی که در کاشت ابرو به خوبی قابل دستیابی است و این روش ابروهایی ضخیم و طبیعی را به شما هدیه میدهد.
برای مشاهدهی نمونههای کاشت ابروی کلینیک خانه سفید میتوانید به صفحه اینستاگرام مجموعه یا پیج توئیتر ما مراجعه فرمایید.
پیش از این که به سراغ بحثهای مرتبط با کاشت ابرو برویم، باید نگاه دقیقتری به ریختشناسی و فیزیولوژی ابروها بیندازیم.
تعیین زاویه و جهت رشد ابروها در کاشت ابرو بسیار مهم می باشد.
ریختشناسی و فیزیولوژی ابرو
موهای ابرو سه ویژگی بسیار مهم دارند که در کاشت ابرو باید توجه زیادی به آنها شود:
جهت رشد موهای ابرو در بخشهای مختلف آن به شکل قابل توجهی متغیر است.
موی ابرو با زاویهی زیادی نسبت به پوست صورت از فولیکول رشد میکنند که باعث میشود موهای ابرو روی پوست بخوابند و مثل موهای سر به سمت عمودی رشد نکنند.
موهای ابرو برخلاف بیشتر موهای سر که به صورت دستههای چندتایی (۲ تا ۴تایی) رشد میکنند، به صورت تک تار مو هستند.
چرخهی رشد موهای ابرو با موهای سر تفاوت زیادی دارد.
این ویژگیهای ساختمانی باعث میشود که کاشت ابرو نیاز به مهارت و تجربهی بالایی داشته باشد. علاوه بر اینها، طرح کاشت ابرو باید به نحوی باشد که طبیعی به نظر برسد و توازن هندسی صورت را به هم نزند. دیگر نکاتی که در کاشت ابرو اهمیت دارند، تفاوت میان ابروی آقایان و خانمها است که در ادامه همه را با جزئیات بیشتر بررسی کردهایم.
۴ ویژگی مهم ابرو در کاشت ابرو
۱- جهت رشد موهای ابرو
به طور کلی ابرو را به سه بخش تقسیم میکنند که شامل سر، تنه و دم میشود که در هر بخش جهت رشد موها متفاوت است. در تصویر پایین خط قرمز نشاندهندهی بخش «سر»، خط آبی نشاندهندهی «تنه» و خط سبز حدود «دم» ابرو را مشخص میکند.
بخش سر: این بخش داخلیترین ناحیهی ابرو بوده و طولش ۵ تا ۷ میلیمتر است. موهای این ناحیه به سمت بالا رشد میکنند و به طور معمول نازکتر و از نظر رنگ روشنتر هستند. برخی از متقاضیان کاشت ابرو به پر کردن این ناحیه علاقه ندارند و ترجیح میدهند که ضخامتی حداقلی داشته باشد.
بخش تنه: بخش مرکزی ابرو که حدود ۲.۵ سانتیمتر طول دارد، متراکمترین و پهنترین بخش ابروها است. در قسمتهایی از تنه که به بینی نزدیکتر هستند، موها به صورت بالارو و به سمت خارج صورت رشد میکنند. دقیقا در وسط تنه، زاویهی لایهی میانی همراستا با قوس استخوان ابرو تغییر میکند. در همین ناحیه موهای مرز بالای ابرو به سمت پایین و موهای مرز پایین به سمت بالا رشد میکنند.
بخش دم: ۲ سانتیمتری انتهای ابرو از جایی که خم ابرو آغاز میشود تا پایان، دم نامیده میشود. این بخش ابرو تراکم کمی داشته و از موهای نازک پوشیده شده است. بخش دم به طور معمول با افزایش سن نازک و کمتراکم میشود. موهای این بخش تقریباً به شکل افقی رشد میکنند.
۴- زاویهی رشد مو
دومین ویژگی منحصر به فرد موهای ابرو این است که تارهای مو با زاویهی زیادی نسبت پوست صورت رشد میکنند تا به شکل صاف روی صورت بخوابند. تفاوت زاویهی رشد موی ابرو با موهای سر (که معمولاً به شکل عمودی رشد میکنند) میتواند تا ۴۵ درجه تفاوت داشته باشد. به همین جهت برای این که موهای کاشته شده در کاشت ابرو زاویهای مشابه موهای ابرو باشند، از تارهای موی ناحیهی پشت گوش استفاده میشود که با زاویه رشد میکنند. همچنین برای تطابق بیشتر زاویهی رشد، فولیکولها با زاویه درون پوست قرار میگیرند که از دشواریهای کاشت مو است.
۳. تفاوت واحدهای فولیکولی
موهای سر و بخشهای مختلف بدن معمولاً به شکل دستهای رشد میکنند. یعنی در هر واحد فولیکولی به طور معمول بین ۱ تا ۴ تار مو وجود دارد. بیشتر واحدهای فولیکولی در موهای سر ما به شکل چند تار مویی هستند؛ برخلاف واحدهای فولیکولی موهای ابرو که اکثراً فقط یک تار مو دارند. لذا برای کاشت ابرو اگر واحدهای فولیکولی بیش از ۱ تار مو داشته باشند، باید در زیر میکروسکوپ به بخشهای تک تار مویی تقسیم شوند.